Home » Rapsodia Română, în deschiderea Festivalului George Enescu

Rapsodia Română, în deschiderea Festivalului George Enescu

Laura Tîrnovan
2 minute citire

Bucureștiul devine capitala muzicii clasice, Festivalul George Enescu 27 august – 24 septembrie.

Așa cum ne-am obișnuit, din doi în doi ani la București vin cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume. Soliști instrumentiști consacrați și câștigători ai unor concursuri de prestigiu, concertează pe scenele Bucureștene pentru publicul meloman.

Festivalul George Enescu

Început în anul 1958 în memoria marelui muzician român, festivalul reușește să ne surprindă și să ne bucure la fiecare ediție.

Legendarul dirijor Zubin Mehta, care, în anul 2015 a primit invitația de a deveni Președinte de onoare al Festivalului International „George Enescu”, va prezida și această ediție. El spunea într-un interviu la Radio România Cultural în anul 2017… „Când mi s-a propus să devin Președinte de onoare al Festivalului, am acceptat imediat, pentru că îmi face mare plăcere să fiu în această postură. Între festivalurile de muzică clasică, cel ce poartă numele lui George Enescu este unul dintre cele mai bogate!”

Concertul de deschidere

Fără îndoială, orchestra Filarmonicii George Enescu este protagonista primei zile de festival. La pupitrul dirijoral îl întâlnim pe Directorul artistic al festivalului, Cristian Măcelaru.

Repertoriul este unul frumos, ce trece de la Dvorak la Enescu și se încheie cu Strauss. Violoncelistul Gautier Capucon revine în România, pe scena Sălii Palatului pentru a deschide ediția din acest an.

Cine vine la București?

Zubin Mehta  va conduce Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino iar dintre multitudinea de muzicieni care vor veni în capitala noastră amintim WDR Sinfonieorchester Koln, Orchestre National De France, Czech Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, National Du Capitole De Toulouse, Royal Camerata Orchestra, Tonhalle-Orchester Zurich, Israel Philharmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra și nu în ultimul rând, cele mai cunoscute și apreciate orchestre din România.

Bilete disponibile

Festivalul George Enescu este organizat de ARTEXIM iar pe site-ul oficial al festivalului  puteți găsi cele mai noi știri despre eveniment dar și date despre artiștii care vor concerta la București. Biletele se pot achiziționa de pe site-ul Eventim sau direct aici.

Ar putea sa ti placa si

3 comentarii

Vederea Tudor 07/03/2023 - 15:50

Un articol foarte bine scris. Mult succes în continuare

Raspunde
Bedereag Tudor 07/03/2023 - 15:51

Un articol foarte bine scris. Mult succes în continuare

Raspunde
Tudor 21/03/2023 - 19:42

Este foarte frumos

Raspunde

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Privacy & Cookies Policy