Home » Expoziția Morfogeneză la Galeriile de Artă ale Academiei Române

Expoziția Morfogeneză la Galeriile de Artă ale Academiei Române

Andra Chesaru
3 minute citire

Academia Română a inaugurat Galeriile de Artă din cadrul Casei Oamenilor de Știință, cu vernisajul expoziției de Artă Contemporană “Morfogeneză”.

Prima expoziție de pictură și sculptură denumită sugestiv ”Morfogeneză” include nume de marcă ale domeniului artelor plastice românești contemporane. Evenimentul pe care nu trebuie să-l ratezi, este primul dintr-o serie de proiecte realizate în cadrul unui parteneriat încheiat de Academia Română cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Parteneriatul va sta la baza organizării unor numeroase expoziții de artă contemporană. Scopul este formarea unei imagini cât mai comprehensive a peisajului artelor plastice românești, alături de oferta expozițională a muzeelor, a galeriilor și a centrelor culturale bucureștene.

Prin această inițiativă Academia Română, cel mai înalt for științific și cultural al României, dorește să promoveze artele vizuale pentru publicul larg. Accesul la cultură este o piatră de temelie a  dezvoltării unei societăți complexe orientată către progres și bunăstare.

Artiști plastici de renume la Morfogeneză

Oferind publicului un parcurs stilistic ce variază de la figurativ la abstract, expoziția „Morfogeneză” alătură artiști precum Petru Lucaci, Gheorghe Dican, Liviu Nedelcu, Marius Barb, Marilena Preda Sânc, Beti Vervega, Ionuţ Anghel, Gheorghe Pogan, Ileana Ştefănescu, Lisandru Neamţu, George Moscal, Eusebiu Josan, Silvia Stoica, Dragoş Lupu, Florin Mocanu în ceea ce privește pictura, iar la sculptură Neculai Păduraru, Grigore Minea, Victoria Zidaru, Marian Zidaru, Dinu Rădulescu, Chifu Panaite, Alexandru Siminic, Dumitru Radu, Ana Zoe Pop, Ion Ladea, Cristian Pentelescu, Elena Dumitrescu, David Tăicuţu, Tugearu Mihai şi mulţi alţii.

Au fost expuse o gamă variată de lucrări de excepție realizate în tehnici diferite. A predominat zona de sculptură și instalație. Acest eveniment a inaugurat o nouă Galerie de expoziții la Academia Română pe care o consider că rivalizează cu Sala Brâncuși de la Palatul Parlamentului. Mulțumim cu această ocazie gazdelor și organizatorilor cărora le urez multe expoziții de succes! Felicitari expozantilor!, a declarat Dragoș Nicolae Lupu, artist plastic.

Curatorul expoziției Morfogeneză este Diana Roman împreună cu reprezentanții UAP Marius Barb (pictură), Elena Scutaru și Nicolae Stoica (sculptură).

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 iunie. Programul de vizitare este între 10.00 și 18.00, în fiecare zi a săptămânii.

Astfel, începând cu luna mai a.c. până la finalul acestui an vor avea loc expoziții în Galeriile de Artă situate la parterul Casei Oamenilor de Știință, din Calea Rahovei nr.176. Galeriile de Artă se află vizavi de Palatul Bragadiru.

Citește și: 5 LUCRĂRI ÎN PRIMĂ AUDIȚIE LA SALA RADIO

Ar putea sa ti placa si

1 cometariu

Ia românească în viziunea artiștilor români contemporani! 08/06/2023 - 11:13

[…] Citește și: EXPOZIȚIA MORFOGENEZĂ LA GALERIILE DE ARTĂ ALE ACADEMIEI ROMÂNE […]

Raspunde

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Privacy & Cookies Policy