Home » Dublaj-Grafică, pictură și metaloplastie

Dublaj-Grafică, pictură și metaloplastie

Ștefan Bedereag
4 minute citire

Vă mai amintiţi? Era pe când, într-o seară de vară, tremorul nerăbdător al tinereţii ne scotea din casă pe străzile oraşului. Te preumblai fără ţintă printre perechi ce se ţineau de mână şi aşteptai să se întâmple ceva, acel ceva care să dea un nou sens zilei de mâine.

Deodată, de la etajul nu ştiu care al unui imobil, se auzea în noapte dansul degetelor pe clapele unui pian, sau o melodie din repertoriul trecut la „index” de cenzura comunistă. Şi atunci se producea micul miracol: aerul de blazare ce-ţi îmbibase celulele devenea fierbinte, pasul căpăta cadenţă ca pentru un drum ţintit, iar mintea născocea scenarii cu happy-end.
Habar n-am dacă tânăra generaţie experimentează şi astăzi variante ale acestei reacţii chimice interioare. Dar mi-am reamintit acea senzaţie într-una dintre după-amiezile trecute cand „înotam” prin marea de oameni ce umplea Calea Victoriei.

O mică galerie de artă situată la numarul 91-93, cu uşa deschisă, lumini discrete şi numeroşi vizitatori în interior, mi-a atras privirea: „Dublaj – Natalia și Valeriu Lazăr. Grafică, pictură și metaloplastie”.


Pentru mine, rostul unei expoziţii este atins dacă îmi provoacă acele senzaţii care-mi curaţă sufletul de cenuşa zilei. Obiectivul a fost atins rapid, în cazul de faţă. Armonia culorilor, temele si tehnicile celor doi artişti se întrepătrund oferind privitorului acea pace pe care mai mult o gândim şi mai puţin reuşim să o experimentăm prin propriile resurse.

Fără artificii inutile, fără acel grotesc ridicat la nivel de artă ce răneşte, uneori, spaţiul cultural.

Prezenţa simbolurilor religioase creştine conferă o unitate tematică expoziţiei şi face o trecere agreabilă între plăcut şi înţeles. Lucrările Nataliei şi ale lui Valeriu Lazăr au acel ceva care te îmbie să le iei cu tine, pentru colţul tău de artă din apartament.
O expoziţie cu un impact vizual deosebit, după vizitarea căreia nu rămâi cu clasica întrebare „oare ce a vrut sa spună artistul?” ci simţi nevoia să-l abordezi tu, spre a-i povesti despre bucuria pe care ţi-a oferit-o.
Puteţi să vă convingeţi singuri despre cele de mai sus până pe 5 noiembrie. Calea Victoriei 91-93.

Citește și: ETCETERATION SAU CHIPUL NOSTRU SUBVERSIV

Ar putea sa ti placa si

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Privacy & Cookies Policy