Home » Moș Nicolae pus în încurcătură de Ligia Deca și Ciolacu

Moș Nicolae pus în încurcătură de Ligia Deca și Ciolacu

admin
5 minute citire

Marcel Ciolacu declara în urmă mai bine de o lună că este inandmisibil ca elevii cu medii de 2 sau 3 să primească burse de merit. E drept, că regula era deja stabilită de pe vremea altui Moș Nicolae, zis și Ciucă.

„Am văzut situația total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit! Așa ceva este inadmisibil!
Am discutat cu doamna ministru Deca și cu sindicatele. Și aștept cât mai repede o soluție prin care bursa de merit să reflecte performanța școlară”, spunea Marcel Ciolacu. Ligia Deca nu se grăbește să remedieze situația și iată că adevăratul Moș Nicolae e foarte derutat. El aducea cadouri doar copiilor cuminți și care învățau bine, își ascultau părinții….

Acum ce să-i mai întrebe: Ați trecut clasa dragii Moșului? Corijențe aveți? Aaa, doar două! Bravo….v-am băgat bursa în cont să aveți de țigări și alte chestii…

Dar tu copile? Ce note ai? Îți iese media 9,49! Bravo, băiatul Moșului! La tine s-au terminat bursele de merit dragul Moșului! Le-am epuizat la colegii care au avut note mici și foarte mici, dar ce să vezi…statistica a devenit meritorie, s-au clasat în primii 30%, se pare…. Eeee, eu m-is bătrân și pe vremurile pe care le-am trăit școala era școală, Deca era 10, doi era 2….Amu…școala nu știm ce mai e, Deca e ZERO, doi e medie de bursă de merit! Tu să mă ierți copile, știu că ai muncit, dar nu o face pentru notă sau pentru răsplată! Învață pentru tine, să devii OM! Să revenim la normalitate! Să avem în fruntea țării oameni cu carte care să ducă România departe! Mă voi strădui dragul Moșului să facem lucrurile cu dreptate! Amu…uite de la Moșu noroc și sănătate ție și părinților și la mai mare…adică un 9.50 cel puțin!

Din păcate realitatea nu îl contrazice pe Moș Nicolae

Statistica este aproape neverosimilă. Aproape 9.000 de elevi cu medii sub 5 primesc burse de merit, iar 200 dintre ei au medii sub 2. Cei mai mulți sunt din categoria celor care acum sunt în clasa a IX-a și primesc bursele pe baza mediei de la Evaluare, şi intră în procentul de 30% din clasă indiferent de notă.
Poate că doamna ministru Deca a uitat ce recomandare i-a făcut șeful său, aşa că îi amintește Moș Nicolae care și-ar dori să nu mai fie pus în încurcătură atuunci când aduce daruri pentru copiii merituoși.

Totuși, dacă de premier nu ține cont, pe Moș Nicolae îl ignoră, măcar să se raporteze la definițiile din dicționar ale termenilor pe care îi promovează legislativ.
Merit = Calitate, însușire remarcabilă care face pe cineva sau ceva să fie vrednic de stimă, de laudă, de răsplată.
Meritocraţia, pe care doamna ministru o aşează la baza acestui sistem de recompense, defineşte un mod de organizare a societăţii prin care valoarea realizărilor personale stă la baza promovării şi eligibilităţii individului pentru poziţiile de conducere şi răspundere.
Cine are interes să răstălmăcească aceste concepte? Să ne spună că albul e negru şi viceversa? Aici nu este vorba despre încurajarea acestor copii, ci despre structura etică a sistemului de învăţământ, despre imaginea virtuală a societăţii de mâine ce se plămădeşte pe băncile şcolii de azi.
Cum putem să credem că acei copii, cu medii de 1,97, 2 sau 3 sunt din categoria celor vrednici de laudă pentru străduinţa lor la învăţătură, devenind eligibili pentru o „bursă de merit”?
Da, cu siguranță că acești copii ar merita o astfel de răsplată dacă s-ar ridica de la mediile derizorii obținute, la un nivel superior, de exemplu peste 8. Am putea vedea evoluția, efortul și nu în cele din urmă meritul…

Ligia Deca și Marcel Ciolacu …eligibili pentru nuielușe

Să fie, oare, umbra unei frustrări de pe vremea când actualii guvernanti terminau în chinuri scoala, fără burse? Să credem oare că acest lucru generează o piramidă a valorilor răsturnată?
Nu ați putut explica coerent care au fost rațiunile pentru care ați stabilit noile criterii de acordare a burselor de merit. V-ați bâlbâit, v-ați prefăcut că dezbateți și până la urmă ați mers pe calea cea bătătorită a intereselor electorale.
Vreți ca oamenii să fie responsabili, să muncească…dar prin măsurile luate încurajați nemunca și lipsa responsabilității de orice fel.
Nu vrem să ne creștem copii după chipul și asemănarea voastră! Vrem să știe ce înseamnă meritul, nu pomana electorală. Vrem să cunoască și să li se aplice meritocrația în societatea în care vor trăi, nu sistemul de promovare bazat pe pile și relații. Nu dorim să plece ciuntiți și bulversați în societate.

Mai bine renunțați, domnilor guvernanți, renunţaţi de tot la bursele de merit. Și așa plânge bugetul după bani… Copiii care vor să învețe, o vor face și fără burse de merit. Alocați sumele respective către bursele sociale, măcar să poată avea acces toți copiii României la școală. Sunt din ce în ce mai mulți săraci și sărăciți în țara asta care nu-și permit să viseze la educație!
Lăsați sistemul de valori pe poziție, nu ne aiuriți copiii și ajutați-i pe cei care au cu adevărat nevoie de sprijin!

Ați reușit să-l rușinați pe Moș Nicolae! Sperăm să vă pună în ghete câte o nuielușă!

Citește și: DOREL ŞI MARCEL

Ar putea sa ti placa si

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Privacy & Cookies Policy