Home » Fracturi de logică

Fracturi de logică

Gh. Dragoș
6 minute citire

Sadnews: ,,Nimeni nu e destul de inteligent ca să-l poată convinge pe un prost că e prost.ˮ
spunea Jean de La Fontaine. Eu sunt un optimist şi încă mai încerc.

Bravii medievali

În urmă cu ceva vreme, ministrul Daea, după ce a terminat războiul cu gândacii, ne mai servea o porţie de gândire medievală. A muşcat zdravăn dintr-o roşie şi, între două bale şi trei plescăieli, a îngăimat. „E gustoasă! E bună, că-i românească!”. Asta ştiam şi noi dar mai mult ne-ar fi interesat să ştim dacă iar s-au folosit pesticidele alea cancerigene interzise în UE. Doar suntem singurii din Europa care au cerut să fie păsuiţi vreo cinci ani, că am făcut stocuri, ca la vaccinuri!

Am fi vrut să aflăm de la medieval dacă bun, gustos şi românesc e totuna cu sănătos. Nu de alta, dar naţionalismul nostru alimentar ne face să trăim 70 de ani, în timp ce olandezii ăia care produc roşii cu gust de castravete au o speranţă de viaţă cu 10 ani mai mare.

Oricum, ar fi fost nişte întrebări fără răspuns şi în totală contradicţie cu declarata politică de asigurare a unor produse sănătoase şi de calitate.

Punct şi de la capăt.

Cu tradiţia nu te pui

Ministrul Agriculturii declara de curând. „Păstrăm tradiţiile, protejăm gospodăria ţărănească! Românii îşi pot comercializa porcii crescuţi în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât şi pe tot parcursul anului,…. nimeni nu va putea să interzică românilor să crească, să sacrifice şi să vândă porcul din gospodărie!” (Agerpres)

Conform DEX,  Comerț particular = comerț efectuat de către particulari izolați care urmăresc prin această activitate profitul.

În traducere liberă, ministrul ciolanian încurajează comerţul ilicit, neînregistrat şi neimpozitat, incită la încălcarea legilor ţării, asta fiind după el o tradiţie la români. Ştie el ce ştie, nu degeaba a ajuns unde a ajuns.

Din păcate, Parchetul nu se autosesizează, pentru că nu se ocupă de porci, ANAF n-are timp, că încă instrumentează cazul băbuţei cu legătura de pătrunjel, Iohannis e dus (pas cu pas, peste hotare), Ciolacu e paralel, iar „demisie” e un termen care nu intră în vastul vocabular de 50 de cuvinte al guvernanţilor.

Punct şi de la capăt.

Slavă Domnului că am scăpat

Ministrul Muncii a scos din puţul gândirii următoarele vorbe: am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.

După care, filozofează şi mai scoate una din puţa gândirii:Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește”

Ah, ce emoţii am avut! M-am şi speriat că aş putea trăi ceva mai mult! Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Mulţumim că ţineţi cu noi şi vreţi să dăm în primire până la 70 de ani! Ciolacii ăştia ar fi în stare să ne ţină în activitate încă cinci ani după ce murim, numai să nu ne dea pensie.

Punct şi de la capăt.

Ei, DA! Noi, NU şi NU!

Oculta mondială vrea să ne impună făina de gândaci în locul celei de grâu, iar noi, suveranişti….NU şi NU!

Ne-am luat măsuri de protecţie. Raion separat, vitrine izolate, etichete redactate cu literă mare, de 16, să vadă tot chioru, să nu cumva să pună mâna să se spurce.

Acum, dacă ne uităm la preţuri, cea de gândaci e de 500 de ori mai scumpă decât cea de grâu. Altcumva spus, „Oculta mondială vrea să ne bage pe gât câte un Maybach în loc de bicicletă iar noi…suveranişti….NU şi NU!”

După această comparaţie, să nu vă miraţi dacă se va face coadă la „gândaci”, că la români, tot ce e scump e bun. Iar când e Super-ofertă, Două la preţ de unu, Black Friday sau, Doamne fereşte, Gratis primele 200 de Kg să vedeţi voi înghesuială, mai ceva ca la tigăi sau ca la ciolanul de Ziua Naţională, fără jandarmi.

Punct şi de la capăt.

Burebista şi aztecii

Curentul naţionalist prinde aripi unde te aştepţi mai puţin. În supermarketuri au apărut „Mere roşii naţionale”. Eu le ştiu după soi dar cum să le spui Jonathan? Sună nemţeşte. Cum să le spui  Starkinson, zici că-s suedeze, alea verzi, Granny Smith – americane, Pinova – italiene, iar Generos…nu e un termen specific românesc. Cât despre Golden… Gold egal aur în engleză, aur în engleză egal tezaur românesc la Londra, tezaur românesc la Londra egal… de ce nu e la Bucureşti? Chiar nu vedeţi că aleşii noştri intră în faliment, că nu mai au ce fura? Daţi dovadă de puţin naţionalism! Aduceţi tezaurul!

Dar…să continuăm cu surprizele. Până de curând, în restaurantele tradiţionale găseai tochitură moldovenească şi bulz ardelenesc. Puţin forţat, că nici Ştefan cel Mare, nici Matei Corvin nu mâncau mămăligă, fiindcă încă nu se descoperise America, dar când spui tradiţie, poate te gândeşti că-i mai scurtă.

Asta nu i-a împiedicat pe cârciumarii naţionalişti să-şi rebranduiască oferta, astăzi fiind în vogă „bulzul dacic” şi „tochitura dacică”, să moară toţi de ciudă că Burebista a avut treabă cu aztecii.

Punct. Punct. Punct.

Citește și: TEST DE INTELIGENŢĂ

Ar putea sa ti placa si

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Privacy & Cookies Policy